woensdag, november 14

Bierbrouwers leveren recordproductie

Uitgegeven: 14 november 2007 10:08

AMSTERDAM - Nog nooit is in Nederland zoveel bier geproduceerd als vorig jaar. Bierbrouwers produceerden bij elkaar 2,7 miljard liter bier, negen procent meer dan in 2005. Toch drinken Nederlanders er steeds minder van*.

Alleen Duitsland produceerde meer bier, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Tweederde van de productie werd geëxporteerd, waarvan het leeuwendeel naar de Verenigde Staten. De bierproductie in Nederlands is sinds 1996 met twintig procent verhoogd. De export nam in die periode met ruim de helft toe.

Minder
Nederlanders dronken vorig jaar met ruim 95 liter bier, of ruim een glas per dag. De totale afzet in Nederland kwam daarmee volgens het CBS op 1,3 miljard liter. De consumptie van bier door Nederlanders is de afgelopen jaren gedaald. De introductie van de thuistap heeft daar geen verandering in gebracht.

Bier blijft wel het meest populaire alcoholische drankje. De consumptie van alcohol in het algemeen bleef vorig jaar gelijk. Nederlanders van 16 jaar en ouder dronken gemiddeld 26,7 liter wijn en 1,6 liter gedestilleerd.

Buitenlands bier
Buitenlandse bieren worden steeds geliefder. Sinds 1996 verdubbelde de import van bier naar ruim vierhonderd miljoen liter in 2006. De helft daarvan komt van onze zuiderburen, een derde uit Duitsland.

*Ik niet...

Bron: ©nu.nl

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage