maandag, oktober 8

Zaterdag nog in gezeten...

Zwaargewonden bij aanvaring Noordzeekanaal


AMSTERDAM - UPDATE 13.20 uur - Bij een aanvaring tussen twee boten op het Noordzeekanaal in Amsterdam zijn maandagochtend drie mensen zwaargewond geraakt. Vier anderen raakten lichtgewond, maakte de brandweer bekend.


Het ongeval gebeurde rond 08.15 uur ter hoogte van de Sicilieweg. Een vaartuig van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) voer door nog onbekende oorzaak tegen de achterkant van een draagvleugelboot van vervoerbedrijf Connexxion. Die was op weg van Velsen naar Amsterdam en had naast de schipper ook 33 passagiers aan boord. Op het KMAR-vaartuig bevonden zich twee opvarenden.
De drie zwaargewonden zaten op de boot van Connexxion. Zij hebben onder meer botbreuken of rugletsel. Een passagier van het vervoerbedrijf en de schipper van de marechaussee raakten lichtgewond tijdens de botsing. Twee anderen kregen later aan wal hartproblemen. De hulpdiensten haalden alle opvarenden van boord. Degenen die niet naar het ziekenhuis hoefden, werden opgevangen in de kantine van een bedrijf in een van de havens langs het Noordzeekanaal. In 2003 was ook al een draagvleugelboot van de door Connexxion verzorgde sneldienst Amsterdam-Velsen betrokken bij een ernstig ongeval op het Noordzeekanaal. Daardoor vielen twintig gewonden. Het vaartuig botste tegen een betonnen kademuur in het westelijk havengebied van Amsterdam. Justitie stelde toen dat Connexxion en de kapitein blaam troffen. Zij zouden onvoldoende voorzorgsmaatregelen hebben genomen om de veiligheid van de passagiers en de bemanning te garanderen. Het kwam echter niet tot strafvervolging, omdat het bedrijf en de schipper een schikking troffen met het Openbaar Ministerie.

© Telegraaf.nl

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage